Handbalclub Schoten hield haar jaarlijkse clubdag op zaterdag 10 november. Een dag waarop alle spelers, speelsters en sponsors even in het zonnetje werden gezet. De handbalwedstrijden gaan er dan net iets anders aan toe en alle Schotense handballers vinden dat reuze!

Voor de gelegenheid speelden er 8 van de 14 HCS-ploegen in hun geliefkoosde sporthal Vordensteyn. De 6 andere ploegen moesten op verplaatsing of hadden een weekendje vrij. Op de HCS-clubdag zijn er altijd extra veel supporters, want iedereen komt zijn clubgenoten mee aanmoedigen. Dat kon je al in de voormiddag zien, waar er bij de eerste jeugdwedstrijden al een 50-tal supporters aanwezig waren. Voor de M12 meisjesploeg leek de hele dag in het water te vallen, toen de tegenstander uit Vlaams-Brabant forfait gaf. Maar gelukkig waren er voldoende andere Schotense spelers en speelsters bereid om de M12 toch hun spelplezier te bezorgen en werd er een gelegenheidsploegje opgesteld, zodat er vriendschappelijke wedstrijd gespeeld kon worden. Veel ploegen wonnen hun wedstrijd en enkele moesten in de bezoekende ploegen hun meerdere erkennen.

Ook de HCS-mascotte Oscar was van de partij en kwam graag met enkele supporters op de foto staan. Ook de eigen fan-shop was in trek met de een leuk aanbod aan HCS-supporters materiaal. Hoe later het op de dag werd, hoe meer mensen je met HCS-sjaals en T-shirts zag rondlopen.

Tijdens de clubdag worden ook alle sponsors van HCS uitgenodigd en waren er heel wat genodigde present. Voor hen is dit een ideale gelegenheid om de club die zij steunen, beter te leren kennen en kennis te maken met de sport. Een praatje met de HC Schoten voorzitter, burgemeester van Schoten, Schepen van sport, afgevaardigden van de Handbal federatie en collega sponsors met een glaasje, brak ook meteen het ijs. Alle genodigden gingen meekijken naar de laatste twee wedstrijden, waar ze konden zien hoe leuk en spannend handbal is.

Voor de laatste twee wedstrijden van de dag liep de zaal goed vol. Er waren meer dan 250 supporters om de oudste spelers van Handbalclub Schoten te komen aanmoedigen. Als eerste mochten de Dames uit de tweede nationale reeks spelen tegen Uilenspiegel die op een gedeelde eerste plaats staat in het klassement. De dames van Schoten hadden het weekend er voor pas voor de eerste keer een wedstrijd gewonnen en iedereen hoopte op een succesvolle verderzetting. Het duurde zowat een kwartier voordat de thuisploeg op dreef kwam en toen was er al een vijfpuntenkloof ontstaan. Vanaf dan hielden de dames gelijk tred met de competitieleider. In de tweede helft kond HC Schoten onder luide aanmoedigingen van het publiek en met opzwepende muziek van DJ Peter zelfs even de puntenkloof verkleinen. Maar naar het einde van de wedstrijd toe begon het slopende, snelle spel van de bezoekers zijn tol te eisen en verloor HC Schoten met 25-33.

Als laatste kwamen de Heren uit de Liga 3 competitie de sporthal in. Zij kregen bezoek van Kortesem die 5de stond in het klassement en al 2 wedstrijden meer speelden dan de thuisploeg die 9de stond. Het was op voorhand moeilijk te zeggen wie hier de beste kaarten had. De zenuwen stonden dus gespannen en de supporters gingen uit hun dak toen HCS al vroeg in de wedstrijd twee punten voor kwam. Op het half uur stond HC Schoten 5 doelpunten voor. Tijdens de pauze werden alle toeschouwers vergast op een spectaculaire demonstratie van de Rope Skippers Rivierenhof, die met hun demonummer twee weken later naar het EK zouden gaan.  Vlak na de rust kon HC Schoten makkelijk blijven domineren. Maar de kleine bank maakte dat de spelers vermoeid geraakte en technische foutjes, met bijhorende tijdstraffen, maakte dat HCS het nog moeilijker kreeg. En langzaam konden de bezoekers de puntenkloof verkleinen tot er bij het ingaan van de voorlaatste minuut nog maar één doelpunt verschil was. Keeper Michaël stopte nog de gelijkmakende penalty en in de daaropvolgende aanval van HCS waardoor de overwinning zeker kon zijn, werd er niet gescoord. De bezoekers konden dan in de laatste 45 seconden nog een keer aanvallen en deden dat met succes. Een spannende wedstrijd met 24-24 als eindscore, was het resultaat.

Iedereen kijkt al uit naar de editie van volgend seizoen!

Foto's van deze fantastische dag kan je hier raadplegen: